Frågor & svar

Bokning
Bokningsförfrågan
Skicka gärna din bokningsförfrågan till oss via kontaktformuläret här till höger. Det går även bra att använda mejl eller att kontakta oss per telefon 070 338 11 07. 
Vår strävan är att återkomma till dig inom 24 timmar bortsett från söndagar och helgdagar.

Bokningsbekräftelse
När du har bestämt dig för att boka efter mejlväxling eller överenskommelse per telefon och vi har fått de uppgifter vi behöver av dig skickas en bokningsbekräftelse till dig via mejl. I den finner du all information du behöver om bokningen, betalning, bokningsvillkor och avsyningsprotokoll m.m. Bokningen blir först definitiv när det angivna bokningsbekräftelsebeloppet är betald.

Betalning
Betalning sker främst via Bankgiro. All information om betalning finns med i den bokningsbekräftelse som skickas till dig vid bokning.


Avbokning och återbetalning
Avbokning
Ni kan avboka muntligen eller skriftligen till Gottfridsgården. När er avbokning har nått oss skickar vi en bekräftelse på det via mejl till er.

Återbetalning vid avbokning
Om boendet avbokas tidigare än 30 dagar före tillträdesdagen utgår endast ersättning till Gottfridsgården med bokningsavgift på 250 kr vilken är inkluderad i bokningsbekräftelsen. Sker avbokningen senare än 30 dagar, dock ej senare än 1 dag före tillträdesdagen, skall hyresgästen förutom bokningsbekräftelsen erlägga 90 % av det resterande hyresbeloppet. Vid senare avbokning ska hyresgästen erlägga hela hyresbeloppet.

När blir bokningen bindande?
När bokningsbekräftelsen är betald har ni godkänt bokningen och hyresavtalet och bokningen blir då bindande.

Utebliven betalning
Om ni inte betalar bokningsbekräftelsen inom en vecka från det att bokningen har skett har vi rätt att stryka er bokning. Vi räknar utebliven betalning som en avbokning från er sida och då gäller reglerna för avbokning.

Två olika prispaket
Hos oss kan du välja att bo som en "Husbonde och Husfru" med bäddade sängar och frukosten förberedd i kylen eller som en "Dräng och Piga" med egna sängkläder och självhushåll för alla måltider som ett hem hemifrån, på landet nära stan.

Frukosten formar vi efter dina önskemål som gäst. Behagas fil och flingor, eller bacon och ägg så ordnar vi det. Frukosten finns redan förberedd i bostaden innan din ankomst och du disponerar den så som du själv önskar med möjlighet till ett kvällsfika.

Övrigt
In- och utcheckning
Boendet disponeras från kl. 15.00 ankomstdagen till kl. 11.00 avresedagen.

Husdjur
Eftersom alla våra Boenden är allergianpassade innebär det att husdjurförbud råder.

Rökning
Det råder rökförbud i samtliga boenden Rökning får endast ske på angiven plats. Det finns förberedda platser för rökning. Om rökning sker inomhus anses det som skadegörelse och hyresgästen faktureras kostnaden för vidtagna åtgärder.